Csokoládéfodor


A hígítatlan bevonót 40 °C-ra temperálják, és egy habanyagból készült kis festőhengerrel (vigyázat, a szálas felületű henger erre nem alkalmas!) egy 53x65 cm-es, 50 °C-ra felmelegített, egyenletes, tiszta tepsire simítják (egy tepsire 15 dkg-ot). Hűtőszekrény­ben legalább egy órán át - későbbi felhasználás esetén még tovább - hűtik. 22 °C-os hőmérsékleten a képsoron mutatottak szerint folytatódik a massza alakítása.

Az első módszer: A 30-32 °C-ra temperált bevonót palettával 30 cm széles csíkban márványlapra simítjuk.
 


A második módszer: 
A hígítatlan, 40 °C-ra tem­perált bevonót habanyagból készült henger segítségével adagonként visszük fel a lapra és terítjük szét:
 


 Az első módszer alkalmazása esetén a szilárdulni kezdő bevonót lapáttal egyengetjük és tenyérrel „fényesítjük":
  


Bal kezünk hüvelyk- és mutatóujjával fogjuk a lapát felső sarkát, jobb kezünkkel "pedig visszatartjuk a csíkot:
 


Mivel a felkaparást az egyik oldalon „lefékeztük", a csík fodros lesz:
 


A fodrot vagy azonnal fel­használjuk díszítőelemnek, vagy a későbbi felhaszná­lásig fóliával vagy papírral kibélelt tepsire fektetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése