Citrus mix

Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglóf-forma):
1 narancs reszelt héja és leve,
1 citrom reszelt héja és leve,
240 g vaj vagy margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
145 g cukor,
3 tojás,
250 g liszt,
1 csomag sütőpor.

Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra (légkeverésesnél 150 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk és liszttel beszórjuk. A narancsot és citromot forró folyó víz alatt alaposan megmossuk, a héját átdörzsöljük, majd lereszeljük és a levét kinyomjuk, leszűrjük. A vajat habosra keverjük, apránként hozzá­adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tojásokat egyenként felütjük és belekeverjük a cukros vajba. Végül belekeverjük a citrusok reszelt héját. Ezt jól összedolgozzuk. Egy tálba átszitáljuk a lisztet és a sütőport. A habos masszához adjuk. Beleke­verjük a narancs és a citrom levét A tésztát beleöntjük a kivajazott formába, és mindjárt a sütő középső rácsára téve 50-60 percig sütjük. Tű-próbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell. A kuglófot rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A tetejét megkenhetjük felmelegített narancslekvárral és megszórhatjuk reszelt narancs- és citromhéjjal. így tálalva garantáltan sikerünk lesz.
 

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése