Kétrétegű csokitorta


Sütési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:
1 bögre/125 g sütőporos liszt, szitálva
¼ teáskanál szódabikarbóna
1 bögre/45 g kakaópor, szitálva
¾ bögre/170 g porcukor
½ bögre/125 ml sűrű tejszín felverve
125 g lágy vaj
2 tojás, enyhén felverve
1 bögre/250 g tejföl

Csokoládékrém:
60 g apró darabokra tört keserűcsokoládé
30 g nem sózott vaj

Elkészítés
1. Tedd a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, vajat, cukrot, tojást és a tejfölt egy nagy tálba, és addig verd, hogy az alapanyagok jól elkeveredjenek, és az állaga egyenletesen sima legyen.
2. Kanalazd két kivajazott és kibélelt, 20 cm átmérőjű formába. 25-30 percig vagy tűpróbáig süsd 180°C fokon/gázsütő 4-es fokozatán. Pihentesd 5 percig a formában, utána rácsra borítva hűtsd le.
3. Az egyik tortalapot kend meg a felvert tejszínnel, és takard le a másik tortalappal.
4. A bevonathoz tedd a csokit és a vajat hőálló tálba, és folyamatosan kavargatva addig tartsd forrásban lévő víz felett, amíg a csokoládé felolvad. Hűtsd le, és kend be a vele torta tetejét.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése