Mandulás kuglóf

Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglóf­forma):
100 g mandula,
100 g sütő­margarin,
130 g porcukor,
1 dl konyak vagy cherry,
75 g liszt,
1 csipet sütőpor,
4 tojásfehérje, zsemlemorzsa

Elkészítés:

A sütőt 190 °C-ra (légkeverésesnél 170 °C) előmelegítjük. A formát jól ki­vajazzuk és zsemlemorzsával beszór­juk. A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd megdaráljuk. A margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot és a likőrt. Egy tálba átszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a habos marcipánnal, a liszttel és a mandulával. Kivajazott formába öntjük. A süteményt a sütő közepére téve 45 percig sütjük. Tű-próbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell. 10 percig a formában pihentetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése