Csokoládés mandulatorta

Sütési idő: 30-40 perc
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:
30 g apróra vágott mandula
¼ bögre/45 g barna cukor
1 csomag gazdag csokoládés sütemény por
Eper öntet:
250 g eper
1 evőkanál eper lekvár
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1.Tedd a mandulát és a cukrot egy tálba, és keverd össze. Egy kivajazott, kibélelt 11x21 cm-es gyümölcskenyér forma alját szórd be a cukros-mandulás keverékkel.
2.Készítsd el a tortát a csomagon szereplő utasításoknak megfelelően. Öntsd a tésztát a formába és süsd meg szintén a leírás szerint.
3.Az öntethez az epret, eperlekvárt és a citromlét tedd mixerbe vagy robotgépbe és pürésítsd. A pürét nyomd át szitán, hogy az öntetben ne legyenek magok.
4.A süteményt hagyd 5 percig pihenni, mielőtt rácsra borítanád. Szeletekre vágva, az öntettel együtt tálald.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése