"Sár” torta


Sütési idő: 45 perc
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:
350 g apró darabokra tört keserű csokoládé
¾ bögre/170 g porcukor
185 g vaj kockára vágva
5 tojás, fehérje-sárgája, szétválasztva
1/3 bögre/45 g szitált liszt
kakaó (szitált)
porcukor (szitálva)

Elkészítés:

1. Tedd a csokit, porcukrot és a vajat hőálló tálba, és állandóan kevergetve forrásban lévő víz felett főzd addig, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Tedd félre a tálat hűlni. Egyenként keverd bele a tojássárgákat, minden egyes sárgájával alaposan verd fel. Ezután add hozzá a lisztet.
2. A tojásfehérjét tedd egy tiszta tálba, és verd fel kemény habbá. Óvatosan keverd bele a tojásfehérje-habot a csokoládés masszába, majd öntsd kivajazott, 23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. 45 percig illetve tűpróbáig süsd 180°C fokon/gázsütő 4-es fokozatán. A formában hűtsd le.
3. Felszolgálás előtt szórd be kakaóval és porcukorral.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése