Tejszínes kuglóf

Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglóf­forma):
50 g mazsola,
0,5 dl tej,
1 teás­kanál cukor,
30 g élesztő,
300 g liszt,
2 tojás,
2 evőkanál cukor,
2 dl langyos tejszín,
1 citrom reszelt héja,
1 csipet kardamom,
2 evőkanál rum,
1 narancs cukrozott héja,
vaj,
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A mazsolát forró vízben megmossuk és lecsepegtetjük. Langyos cukros tejben feloldjuk az élesztőt, és felfut­tatjuk. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A tojást habosra keverjük a cukorral, a langyos tejszínnel, citrom­héjjal, mazsolával, kardamommal, rummal, a narancshéjjal. Közben a kuglófformát jól kivajazzuk és zsem­lemorzsával beszórjuk. A masszát a formába töltjük, meleg helyen kétsze­resére kelesztjük. A sütőt 200 °C-ra (légkeverésesnél 185 °C) előmelegít­jük és a középső bordamagasságon tűpróbáig, 60 percig sütjük.
 

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése