Főzött: cukor- és glükózalapúak; valamint karamellt, illetve tejkaramellát vagy angolkrémet tartalmaz.
Krémek és fondantok: cukorkristályok vegyüléke cukorszirupban, gyümölcsös vagy egyéb ízesítéssel, temperált csokoládé bevonatban.
Croquet (törékeny): olvasztott cukor tört dióval és mogyoróval keverve.
Ganache: csokoládé, tejszínhab és vaj keveréke, vagy kakaóporban megforgatva, hogy trüffelt képezzen, vagy temperált csokoládéköntösben.
Gianduja: finomra őrölt dió, mogyoró és cukor, ét- vagy tejcsokoládéval keverve.
Marcipán: olvasztott cukor darált mandulával keverve, étvágy tejcsokoládéval borítva.
Nugát: felvert tojásfehérje, főzött cukor, mogyoró és/vagy kandírozott gyümölcs. Franciaországban Montélimarnak nevezik (a városról kapta a nevét, ahol gyártják), Olaszországban torrone, Spanyolországban pedig turron.
Praliné: hasonlít a giandujához, de a textúra itt durvább; általában sima vagy tejcsokoládé borítja.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése