Töltelékek

Főzött: cukor- és glükózalapúak; valamint karamellt, illetve tejkaramellát vagy angolkrémet tartalmaz.

Krémek és fondantok: cukorkristályok vegyüléke cukorszi­rupban, gyümölcsös vagy egyéb ízesítéssel, temperált csoko­ládé bevonatban.

Croquet (törékeny): olvasztott cukor tört dióval és mogyo­róval keverve.

Ganache: csokoládé, tejszínhab és vaj keveréke, vagy kakaó­porban megforgatva, hogy trüffelt képezzen, vagy temperált csokoládéköntösben.

Gianduja: finomra őrölt dió, mogyoró és cukor, ét- vagy tej­csokoládéval keverve.

Marcipán: olvasztott cukor darált mandulával keverve, ét­vágy tejcsokoládéval borítva.

Nugát: felvert tojásfehérje, főzött cukor, mogyoró és/vagy kandírozott gyümölcs. Franciaországban Montélimarnak neve­zik (a városról kapta a nevét, ahol gyártják), Olaszországban torrone, Spanyolországban pedig turron.

Praliné: hasonlít a giandujához, de a textúra itt durvább; álta­lában sima vagy tejcsokoládé borítja.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése