Háromcsokis terrin

Sütési idő: 35 perc
Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók:
Vajas tészta:
125 g vaj
1 teáskanál vaníliaeszencia
½  bögre/100 g porcukor
2 tojás
1 bögre/125 g sütőporos liszt, szitálva
1/3 bögre/90 ml tej
Csokoládés fudge töltelék:
125 g vaj
2 evőkanál porcukor
90 g megolvasztott és lehűtött keserűcsokoládé
1 bögre/250 ml sűrű, hideg tejszín,
Tejcsokis hab:
200 g darabokra tördelt tejcsokoládé
125 g nem sózott vaj
2 evőkanál porcukor
2 tojás
1 bögre/250 ml sűrű tejszín
1 evőkanál rum (sötét színű)
6 evőkanál zselatin, amit 2 evőkanál forró vízben oldtál fel, hűtve
Fehércsokoládés máz:
250 g fehércsokoládé
100 g nem sózott vaj

Elkészítés:

1. Tedd a vajat és a vaníliaeszenciát a tálba, és verd fel, hogy könnyű legyen és habos. Fokozatosan keverd bele a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és verd fel. Add hozzá a lisztet és a tejet, és alaposan keverd össze. Kanalazd kivajazott és kibélelt, 11x21 cm-es gyümölcskenyér formába. 20-25 percig vagy tűpróbáig süsd 180°C fokon/gázsütő 4-es fokozatán. Pihentesd 5 percig a formában, utána rácsra borítva hűtsd le.
2. A fudge töltelékhez tedd a vajat és a porcukrot egy tálba, és addig verd, amíg krémes állagú lesz. Add hozzá a csokoládét és a tejszínt. További felhasználásig a hűtőben tárold.
3. A habhoz tedd a tejcsokit és a vajat egy serpenyőbe, és állandóan kevergetve, lassú tűzőn hevítsd, amíg teljesen fel nem olvad, majd hűtsd le. Tedd a cukrot és a tojást egy tálba, és addig keverd, amíg sűrű, krémes lesz. Ekkor add hozzá a csokis keveréket, a tejszínt, a rumot és a zselatint.
4. A terrin összeállításához vágd fel a süteményt vízszintesen, három lapra. Kenj meg kettőt a karamellás töltelékkel, és az egyik ilyen lapot a krémes oldalával fölfelé tedd egy folpackkal kibélelt 11x21 cm-es forma aljába. Egyengesd el rajta a csokis hab felét, és hűtsd 10 percig vagy ameddig a hab megszilárdul. Ekkor tedd rá a második tésztaréteget a megkent oldalával felfelé. Kend rá a maradék csokis habot, és hűtsd, ameddig a hab megszilárdul. Ekkor tedd rá az utolsó lapot, és hűtsd be. 
5.A bevonathoz tedd a fehér csokoládét és a vajat egy serpenyőbe, és állandóan kevergetve, lassú tűzőn hevítsd, amíg teljesen felolvad, majd hűtsd le. Fordítsd ki a terrint egy rácsra, vágd le a kilógó széleket, és vond be a krémmel. Várd meg, amíg a bevonat megszilárdul.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése