Ezekben a látványos és egyben fogyasztható kosárkákban felszolgálhatunk habot vagy fagylaltot.
6 személyre: 170 g sima- vagy tejcsokoládé 2 evőkanál vaj
1, Vágjunk ki 6 db 15 cm átmérőjű körlapot sütőpapírból.
2, Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal. Keverjük simára. Kanállal merjük ki a csokoládé egy-egy hatodát a sütőpapírból készített körlapokra. Kanállal simítsuk el a masszát. Hagyjunk legalább kb. 1 cm-es sávot szabadon a körlapok szélénél.
3, Óvatosan simítsuk egy csészére a csokoládéval bevont lapokat, redőzzük és hajlítsuk be fodrosra a széleit.
4, Hagyjuk a csokoládét megdermedni, majd óvatosan szedjük le a sütőpapírt.
5, Különleges hatást érhetünk el, ha ecsettel visszük fel a csokoládét. A kosárka szélei így szabálytalan mintázatúak lesznek. Tegyük a csokoládékosárkákat desszertes tányérokra, és óvatosan szedjük le a sütőpapírt. Töltsük meg a kosárkákat.
6, Megtölthetjük a kosárkákat narancslikőrrel leöntött tejszínhabbal. A tejszínhabot nyomózsákkal nyomjuk a csokoládékosárkákba, díszítsük félig csokoládéba mártott mandarindarabkákkal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése