Csokoládékosárka

Ezekben a látványos és egyben fogyasztha­tó kosárkákban felszolgálhatunk habot vagy fagylaltot.


6 személyre: 170 g sima- vagy tejcsokoládé 2 evőkanál vaj


1, Vágjunk ki 6 db 15 cm átmérőjű körlapot sütőpapírból.

2,  Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal. Keverjük simára. Kanállal merjük ki a csokoládé egy-egy hatodát a sütőpapírból készített körlapokra. Kanállal simítsuk el a masszát. Hagyjunk legalább kb. 1 cm-es sávot szabadon a körlapok szélénél.



3, Óvatosan simítsuk egy csészére a csokoládéval bevont lapokat, redőzzük és hajlítsuk be fodrosra a széleit.



4, Hagyjuk a csokoládét megdermedni, majd óvatosan szedjük le a sütőpapírt.

 

5, Különleges hatást érhetünk el, ha ecsettel visszük fel a csokoládét. A kosárka szélei így szabálytalan mintázatúak lesznek. Tegyük a csokoládékosárkákat desszertes tányérokra, és óvatosan szedjük le a sütőpapírt. Töltsük meg a kosárkákat.



6,  Megtölthetjük a kosárkákat narancslikőr­rel leöntött tejszínhabbal. A tejszínhabot nyomózsákkal nyomjuk a csokoládékosár­kákba, díszítsük félig csokoládéba mártott mandarindarabkákkal.
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése