Csokoládés- túrós kuglóf

Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglóffor­ma):
250 g vaj,
150 g porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
3 dl tej,
500 g túró,
50 g zselatin,
100 g mazsola,
2 evőkanál kakaó,
10 darab babapiskóta.

Elkészítés:

A vajat a porcukorral, a vaníliás cu­korral és a tojásokkal habosra kever­jük. Kevés tejjel és botmixerrel a túrót pépesre törjük, hozzáadjuk a tojásos masszát és elkeverjük. A zselatint a maradék tejben feloldjuk, és hagyjuk hűlni. Kis idő után hozzákeverjük a túróhoz, majd belekeverjük a mazso­lát. A massza egyik felét bevizezett kuglófformába öntjük, pár percre betesszük a hűtőszekrénybe, míg meg nem dermed. Addig a massza má­sik felébe beletesszük a kakaót, és csomómentesre keverjük, és a fehér massza tetejére öntjük. A kuglófot babapiskótával fedjük le. Fél napig a hűtőszekrényben tartjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése