Csíkos csokis szelet

Sütési hőmérséklet: 180°C

Hozzávalók (kb 40 db):
250 g vaj vagy margarin,
170 g barnacukor,
185 g cukor,
2 kiskanál vaníliaaroma,
1 tojás
350 g liszt,
1 kiskanál sütőpor,
45 g kakaópor,
45 g tejpor

Elkészítése:
1. Tegyük a vajat, a barnacukrot, a cukrot és a va­níliaaromát egy tálba, és addig keverjük, amíg habos lesz. Adjuk hozzá a tojást, és verjük fel. Szitáljuk egy tálba a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a vajas masszához, és addig keverjük, amíg lágy tésztát kapunk.
2. Osszuk a tésztát két egyenlő adagra. Gyúrjunk kakaóport az egyik adagba, és tejport a másikba.
3. Nyújtsuk ki mindegyik adagot úgy, hogy egy-egy 20x30 cm-es téglalapot kapjunk. Helyezzük a csokoládés masszát a tejporos masszára, és nyomjuk össze a kettőt.
4. Hosszában vágjuk ketté, és a két réteget helyez­zük ismét egymásra. Így váltakozó színű, négy­rétegű tésztát kapunk. Helyezzük a tésztát egy tálcára, fedjük be műanyag csomagoló fóliával, és tegyük hűtőbe egy órára.
5. Vágjuk a tésztát 1 cm széles csíkokra, és helyez­zük kivajazott tepsire. Süssük 15 percig illetve amíg a sütemény aranyszínű és ropogós nem lesz. Fémrácsra tegyük kihűlni.

Különleges alkalmakra mártsuk a kihűlt sütemény végeit olvasztott fehér- vagy ét-csokoládéba, és fémrácsra helyezve várjuk meg, amíg a csokoládé megdermed.
 

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése