Csokoládés „sár" torta bogyós gyümölcsökkel

Sütési idő: 75 perc
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:
315 g keserűcsokoládé
250 g vaj kockára vágva
5 tojás, sárgája ás fehérje szétválasztva
2 evőkanál porcukor
¼ bögre/30 g sütőporos liszt szitálva
250 g málna
tejszínhab a tálaláshoz
Málnaöntet:
250 g málna
cukor ízlés szerint

Elkészítés
1. Tedd a csokit és a vajat hőálló tálba, és kevergetve tartsd forrásban lévő víz felett amíg a csokoládé felolvad és sima, krémes lesz. Kicsit hűtsd le.
2. Keverd a tojássárgákat és a porcukrot a csokoládéba, majd add hozzá a lisztet.
3. A tojásfehérjét tedd egy tiszta tálba, és verd fel kemény habbá. Óvatosan keverd a csokoládés masszába a tojásfehérje-habot és a málnát, majd öntsd kivajazott, 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. 75 percig vagy tűpróbáig süsd 120°C fokon/gázsütő ½ -es fokozatán. Kapcsold ki a sütőt, és nyitott sütőajtó mellett hűtsd ki a tortát.
4. Az öntethez a málnát tedd mixerbe vagy robotgépbe, és pürésítsd. A pürét nyomd át szitán, hogy az öntetben ne legyenek magok. ízlés szerint adj hozzá cukrot. A süteményt az öntettel és tejszínnel tálald.

Az öntetet egyszerűbben is elkészítheted, ha 1/2 bögre eper- vagy málnalekvárt 2 evőkanál vízzel felhígítasz. Ezzel a módszerrel sok időt takaríthatsz meg, és az öntet ugyanolyan ízletes lesz.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése