Nagymama csokoládétortája

Sütési hőmérséklet: 180 °C

Hozzávalók:
125 g lágy vaj vagy margarin,
440 g porcukor,
2 tojás,
2 kiskanál vaníliaaroma,
215 g liszt,
2 kiskanál sütőpor,
75 g kakópor,
250 ml író
Tejfölös csokoládétöltelék
185 g darabokra tört étcsokoládé,
125 g feldarabolt vaj vagy margarin,
500 g szitált porcukor,
125 g tejföl,
235 g málnalekvár

Elkészítése:

1. Tegyük a vajat, a porcukrot, a tojásokat és a vaníliaaromát egy tálba, és addig keverjük, amíg könnyű és habos lesz. Szitáljuk egybe a sütőport, a lisztet és a kakaóport.
2. Adjuk a lisztes keveréket és az írót felváltva a va­jas masszához. Osszuk a tésztát négy részre, és simítsuk 2 cm vastagon egy-egy kivajazott és ki­bélelt, kerek sütőformába. Süssük 25 percig illet­ve addig, amíg a tészta megsül, amit tűvel ellenőrizhetünk. A lapokat fémrácson hagyjuk ki­hűlni.
3. A töltelékhez tegyük a csokoládét és a vajat tűz­álló tálba, és forrásban lévő víz fölé helyezve ad­dig kevergessük, amíg a massza sima nem lesz. Ekkor vegyük le a tálat a gőzről. Adjuk hozzá a porcukrot és a tejfölt, és keverjük simára.
4. A torta összeállításakor tegyünk egy lapot egy tortástálra, és kenjük meg egy kevés lekvárral, majd töltelékkel. Fedjük be a következő lappal, és Ismét kenjük meg lekvárral és töltelékkel. Ad­dig folytassuk, amíg el nem fogy a lap és a lekvár. Tésztalappal fejezzük be, és a maradék töltelék­kel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése