Sütési idő: 40 perc
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
220 g porcukor
200 g reszelt keserűcsokoládé
160 g kimagozott, apróra vágott datolya
280 g aprított mogyoró
375 ml sűrű, felvert tejszín
A tetejére:
100 g olvasztott keserűcsokoládé
Elkészítés:
1.A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, és addig verd, amíg a cukor felolvad. Add hozzá a csokoládét, a datolyát és a mogyorót.
2.Kanalazd két kivajazott és kibélelt, 23 cm átmérőjű formába. 40 percig vagy tűpróbáig süsd 160°C fokon/gázsütő 3-as fokozatán. A formában hűtsd ki.
3.Az egyik réteget kend meg tejszínhabbal, és tedd rá a másik réteget. A tetejét rácsöpögtetett csokoládéval díszítsd.
Hogy a sütemény még csokisabb legyen, a felvert tejszínbe 2 evőkanál kakaóport keverj, és ezzel töltsd meg a tortát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése