Mokkaszirupos szelet


Hozzávalók (8 személyre):
3 teáskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
3 tojás
165 g porcukor
150 g finomliszt 
2 kávéskanál sütőporral elkeverve
1 evőkanál kakaópor
150 g olvasztott vaj
Mokkaszirup:
165 g porcukor
180 ml víz
3 teáskanál instant kávé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy 21 cm átmérőjű kuglófsütőt. Öntsük össze a kávét és a vizet, és addig keverjük, amíg a kávé feloldódik. Verjük fel a tojást egy kis tálban elektromos mixerrel 8 percig, vagy amíg krémesen sűrű nem lesz. Folyamatosan adagolva adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg jól elvegyül. Öntsük át egy nagyobb tálba, forgassuk bele a lisztet és a kakaóport, majd a vajat és a kávés keveréket. Öntsük a keveréket az előkészített formába. Süssük közepes lángon kb. 40 percig. A kuglófot hagyjuk a formában 5 percig, majd a formából helyezzük sütőpapírral fedett sütőrácsra, Tegyünk félre negyed csésze forró mokkaszirupot. Öntsük a többi szirupot a kuglófra, A maradék sziruppal meglocsolva tálaljuk. A mokkaszirup elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat egy kis lábasban, és forralás nélkül melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, majd öntsük át a szörpöt egy tűzálló üvegbe.



 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése