Csokoládés- fügés trüffel

Hozzávalók (kb 24 db):
185 g darabokra tört tejcsokoládé,
90 g feldarabolt vaj,
125 ml tejszín,
60 ml kukoricaszirup vagy cukorszirup,
1 evőkanál konyak,
75 g apróra vágott, szárított füge,
45 g pörkölt mandulaforgács

Elkészítése:

1. Tegyük a csokoládét, a vajat, a tejszínt, kukoricaszi­rupot és a konyakot egy tűzálló tálba, helyezzük for­rásban lévő víz fölé, és állandó keverés mellett addig melegítsük, amíg sima lesz. Vegyük le a tálat a gőzről.
2. Adjuk a fügét és a mandulaforgácsot a csokoládés masszához, és jól keverjük össze. Hűtsük be legalább egy órára, hogy formázható keménységű legyen.
3. 3 kiskanálnyi mennyiségekből formáljunk golyókat, majd forgassuk meg a mandulaforgácsban. Helyez­zük nem tapadás sütőpapírra, és hűtve tároljuk.

A füge helyett ízlés szerint használ­hatunk apróra vágott aszalt szilvát vagy datolyát.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése