Gyümölcsös - diós csokis sütemény (brownie)

Sütési idő: 50 perc
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók(10 személyre):
125 g apró darabokra tört keserűcsokoládé
90 g vaj kockára vágva
2 tojás
280 g porcukor
60 g apróra vágott dió
90 g csokival bevont mazsola
60 g sütőporos liszt
Csokoládés bevonat:
90 g apró darabokra tört keserűcsokoládé
185 g krémsajt
2 evőkanál cukor
1 tojás

Elkészítés:

1. Tedd a csokit és a vajat hőálló tálba, és folyamatos kevergetés mellett tartsd forrásban lévő víz felett, amíg a csokoládé és a vaj felolvad és egyenletes krémet alkot. Tedd félre hűlni.
2. A cukrot és a tojást verd fel habosra. Add hozzá a csokis keveréket, újra verd fel, majd keverd bele a diót, a mazsolát és a lisztet. Kanalazd kivajazott és kibélelt, 23 cm átmérőjű formába. 40 percig vagy addig süsd 160°C fokon/gázsütő 3-as fokozatán, amíg a teteje már száraz, de a közepe még nedves marad.
3. A bevonathoz tedd a csokit hőálló tálba, és tartsd forrásban lévő víz felett, amíg a csokoládé felolvad. Tedd félre, hogy kicsit kihűljön. Helyezd a krémsajtot és a cukrot egy tálba, verd fel, majd keverd bele a tojásokat, a csokis keveréket, és az egészet addig keverd, amíg egyenletes nem lesz. Öntsd rá a sülő süteményre, és további 15 percig süsd. A formában hűtsd ki, majd felvágás előtt 2 órára tedd a hűtőbe.

A sütemények díszítéséhez használható két legegyszerűbb dolog a csokiforgács és a csokipelyhek. A forgácsot szobahőmérsékletű csokoládéból késztheted, a pehelyhez viszont be kell hűteni a csokoládét. Zöldséghámozóval tudunk a csokoládé hőmérsékletétől függően forgácsot vagy pelyhet készíteni.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése