Fehércsokoládés kelyhek

Sütési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók (28 adag)
125 g olvasztott vaj
4 tojásfehérje
2 evőkanál tej
125 g liszt
140 g porcukor
60 g mandulaforgács
Fehércsokoládés töltelék
250 g apró darabokra tört fehércsokoládé
60 g kockázott vaj
60 ml tejszín

Elkészítés:

1.A tésztakelyhekhez tedd a vajat, a tojásfehérjét, a tejet, lisztet és a cukrot egy tálba, és keverd simára.
2.Tegyél két teáskanálnyi tésztát a kivajazott sütőlapra, és kend el, hogy 10 cm átmérőjű kört adjon. A maradék tésztából hasonló módszerrel készíts köröket, a körök között hagyj 10 cm helyet. Szórd meg mandulával és 3-5 percig vagy addig süsd 160°C fokon/ gázsütő 3-as fokozatán, hogy a lapocskák széle aranybarna színű legyen. Egy spatula segítségével óvatosan távolítsd el a sütőlapról a tésztalapokat, és tedd rá egy fejjel lefelé fordított kis pohárra. Óvatosan nyomkodd meg, hogy felvegye a formát, majd hűtsd ki, és csak akkor vedd le a pohárról, ha már megkeményedett.
3.A töltelékhez tedd a csokit, a vajat és a tejszínt hőálló tálba, és állandóan kevergetve, forrásban lévő víz felett főzd addig, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Tedd félre, és ha kihűlt, verd fel habosra, majd nyomózsák segítségével nyomd bele a kelyhekbe.

A töltelékeket közvetlenül szervírozás előtt nyomd csak bele a kelyhekbe, mert hamar megpuhulnak.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése