Lucifer torta (Ördögláb torta)


Sütési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:
100 g kakaópor
375 ml forró víz
375 g sótlan, szobahőmérsékletű vaj
1 teáskanál vaníliaeszencia
330 g porcukor
4 tojás
60 g kukoricaliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
125 ml sűrű tejszín, felverve
Vajas-csokis krém:
250 g szobahőmérsékletű vaj
1 tojás
2 tojássárgája
155 g szitált porcukor
186 g keserűcsokoládé, felolvasztva és lehűtve

Elkészítés:

1. Keverd el a kakaóport és a vizet egy edényben. Tedd félre, hogy kihűljön. Tedd a vajat és a vaníliaeszenciát egy tálba, és verd fel habosra. Fokozatosan add hozzá a porcukrot, és miután hozzáadtál egy keveset, verd fel alaposan, hogy krémes állagú legyen. A tojásokat egyesével dolgozd bele.

2. Szitáld össze a lisztet, a kukoricalisztet és a szódabikarbónát, majd a kakaóval váltakozva keverd bele a fentiek szerint elkészített krémbe.

3. Az elkészült tésztát öntsd három kivajazott és kibélelt, 23 cm átmérőjű formába. 20-25 percig vagy tűpróbáig süsd 180°C fokon/ gázsütő 4-es fokozatán. Pihentesd 5 percig a formában, utána rácsra borítva hűtsd le.

4. A krémhez verd fel a vajat habosra. Add hozzá a tojást, a tojássárgákat és a porcukrot, majd add hozzá a csokoládét, és addig verd, hogy a massza sűrű, krémes állagú legyen. A három tortát rakd egymásra, és a felvert tejszínhabbal kend meg őket. A torta tetejét és oldalait kend be a krémmel.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése