Málnakrémes tortácskák

Sütési idő: 32 perc
Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók:
45 g kakaópor szitálva
250 ml forró víz
400 g porcukor
125 g vaj
1 ½ evőkanál málnalekvár
2 tojás
200 g sütőporos liszt, átszitálva
410 g olvasztott keserűcsokoládé
díszítéshez málna
Málnakrém:
125 g pürésített és átszűrt málna
125 ml felvert tejszín
Csokoládé öntet:
125 g keserűcsokoládé
125 ml víz
¼ bögre porcukor
1 teáskanál brandy (elhagyható)

Elkészítés:

1.Keverd el a kakaóport és a vizet egy edényben, majd tedd félre hűlni.
2.Tedd a vajat, a cukrot és a lekvárt a tálba, és verd fel, hogy könnyű legyen és habos. Egyenként add hozzá a tojásokat, és verd fel. Minden tojással együtt egy kis lisztet is keverj hozzá, majd add hozzá felváltva a maradék lisztet és a kakaót.
3.Kanalazd nyolc kivajazott, nagyméretű muffinsütő formába és süsd 20-25 percig vagy tűpróbáig 180°C fokon/gázsütő 4-es fokozatán. Pihentesd 5 percig a formában, utána rácsra borítva hűtsd ki. Fordítsd a sütiket fejjel lefelé, és kanalazd ki a közepüket, hogy kb. 1 cm vastag pereme maradjon. Kend be a tortácskákat csokoládéval, hogy befedje a tetejét és az oldalát, majd tedd őket rácsra.
4.A krémhez a málnapürét keverd bele a tejszínbe. Kanalazd a krémet egy nyomózsákba, és töltsd meg a málnakrémmel a tortácskákat. Ekkor már egyesével arra a tányérra tedd őket, amelyen majd felszolgálod.
5.Az öntethez tedd a csokit és a vizet egy lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon melegítsd, amíg a csoki felolvad. Add hozzá a cukrot, és állandóan kevergetve főzd tovább, amíg a cukor felolvad. Forrald fel, majd vedd le a hőfokot, és állandóan kevergetve 2 percig főzd. Hűtsd 5 percig, majd add hozzá a brandyt. Hűtsd le az öntetet szobahőmérsékletűre, és a tortácskákat a mártással együtt szolgáld fel.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése