Konyakos csokifagyi


Főzési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók (12 adag):
750 ml sűrű tejszín
250 ml tej
155 g reszelt keserűcsokoládé
2 teáskanál instant kávépor
5 tojássárgája
185 g porcukor
2 evőkanál konyak

Elkészítés:

1. Tedd a tejet, csokoládét, kávét és a tejszínt egy nagy lábasba, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett hevítsd majdnem forrásig.
2. Tedd a cukrot és a tojássárgákat egy tálba, és robotgéppel addig keverd, amíg sűrű lesz és kifehéredik. Keverd tovább, miközben beleöntöd a langyos mokkakrémet. Tedd a krémet tiszta edénybe, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett főzd tovább. Add hozzá a konyakot majd tedd félre hűlni.
3. Öntsd a fagylaltot fagylaltkészítő gépbe, és kövesd a gyártó utasításait.
Elkészíthető a fagylalt tálban is: öntsd a masszát egy edénybe, majd tedd a fagyasztóba. Amikor már félig megfagyott, keverd fel, hogy egyenletes masszát kapj.
Ezután tedd vissza a fagyasztóba, majd még kétszer keverd fel, végül fagyaszd keményre.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése