Irish krémes és csokoládéhabos szelet

Hozzávalók (12 szelet):
6 tojás, szétválasztva
80 g porcukor
25 g kakaópor
2 evőkanál kukoricaliszt
150 g olvasztott étcsokoládé
1 evőkanál víz
600 ml sűrű tejszín
450 g extra étcsokoládé,
180 ml ír krémlikőr (Baileys Irish Cream)
1 evőkanál extra kakaópor


Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy 26x32 cm-es sütőlapot, béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a tojássárgáját és a cukrot egy kisebb tálban, amíg krémesen sűrű nem lesz. Öntsük át a keveréket egy nagy tálba. Forgassuk bele az átszitált kakaóport és a kukoricalisztet, majd a vízben elkevert olvasztott csokoládét. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, és a habot forgassuk bele két adagban a csokis keverékbe. Öntsük a keveréket az előkészített sütőlapra. Süssük mérsékelt lángon kb. 15 percig. Helyezzük a sütőrácsra. Fedjük le sütőpapírral, és hagyjuk kihűlni. Kenjünk ki egy 22 cm átmérőjű csatos tortaformát, az oldalát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy 5 cm-rel túlnyúljon az oldalán. Vágjunk ki a már kész tésztából egy 22 cm átmérőjű lapot, és helyezzük be a sütőformába. Keverjük össze a tejszínt és az extra csokoládét egy közepes lábasban, majd állandó keverés mellett addig főzzük, amíg krémesen sűrű lesz. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a likőrt a csokoládés keverékhez, és verjük fel elektromos mixerrel addig, amíg világosabb színt kap. Öntsük a keveréket a már előkészített formájú tésztalapra. Tegyük hűtő­szekrénybe 3 órára, vagy amíg megszilárdul. Helyezzük a tortát egy nagyobb tálra, a tetejét hintsük meg kakaóporral.

Vigyázzunk, nehogy túl sokáig mixeljük a csokoládét és likőrt, mert megalvadhat.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése