Mákos kuglóf erdei öntettel

Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglóffor­ma):
250 g margarin,
250 g porcukor,
4 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
cit­romhéj,
150 g mák,
250 g liszt,
½ cso­magsütőpor,
vaj
Az erdei öntethez:
500 g mélyhűtött erdei mix,
2 dl vörösbor,
100 g kristály­cukor,
10 g étkezési keményítő

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk, és liszttel beszórjuk. A margarint felolvasztjuk, apránként hozzáadjuk a porcukrot és habosra ke­verjük. A habos masszához egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaní­liás cukrot és a reszelt citromhéjat. A mákot finomra daráljuk, a lisztet és a sütőport átszitáljuk, majd összekever­jük őket. A masszát a formába töltjük. A süteményt a sütő középső rácsára téve 60 percen át aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell. Erdei ön­tet: vörösborban felhevítjük az erdei mixet, cukorral ízesítjük, majd kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Hidegen is, melegen is kitűnő.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése