Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglófforma):
250 g margarin,
250 g porcukor,
4 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
citromhéj,
150 g mák,
250 g liszt,
½ csomagsütőpor,
vaj
Az erdei öntethez:
500 g mélyhűtött erdei mix,
2 dl vörösbor,
100 g kristálycukor,
10 g étkezési keményítő
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk, és liszttel beszórjuk. A margarint felolvasztjuk, apránként hozzáadjuk a porcukrot és habosra keverjük. A habos masszához egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A mákot finomra daráljuk, a lisztet és a sütőport átszitáljuk, majd összekeverjük őket. A masszát a formába töltjük. A süteményt a sütő középső rácsára téve 60 percen át aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell. Erdei öntet: vörösborban felhevítjük az erdei mixet, cukorral ízesítjük, majd kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Hidegen is, melegen is kitűnő.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése