Mississippi szelet

Hozzávalók (10 szelet):
250 g vaj durvára vágva
150 g étcsokoládé durvára vágva
300 g porcukor
250 ml forró víz
80 ml kávélikőr
1 evőkanál instant kávé
260 g finomliszt 1 kávéskanál sütőporral elkeverve
25 g kakaópor
2 tojás, könnyedén felverve

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt mérsékelt hőfokon. Kenjünk ki egy mély, 20 cm átmérőjű tortaformát. Béleljük ki alaposan az alját és az oldalát Is sütőpapírral. Keverjük össze a vajat, a csokoládét, a cukrot, a vizet, a likőrt és az instant kávét egy közepes lábasban. Fakanállal kevergetve addig melegítsük, amíg a csokoládé elolvad. Öntsük át a keveréket egy tálba, és hagyjuk hűlni 15 percig. Kézi habverővel forgassuk bele az átszitált lisztet és a kakaóport, majd a tojást. Öntsük a keveréket az előkészített formába. Süssük mérsékelt tűzön kb. másfél órán keresztül. A süteményt hagyjuk 30 percig hűlni a formában, majd helyezzük át egy sütőrácsra az aljával felfelé, hogy teljesen kihűljön.

Bármilyen kávé- vagy csokoládélikőr megfelelő a sütemény elkészítéséhez. Ha a sütemény teteje a kelleténél jobban kezdene barnulni, akkor kb. a sütési idő felénél takarjuk le alufóliával. A sütemény egy hétnél tovább is eltartható légmentesen záródó edényben, hűtőben tárolva.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése