Hozzávalók:
125 g lágy vaj vagy margarin,
250 g cukor,
1 kiskanál vaníliaaroma,
2 enyhén felvert tojás,
155 g finomliszt,
1 ½ kiskanál sütőpor,
45 g kakaópor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
250 ml tej,
arany- vagy ezüstszínű cukordrazsé
Csokoládés-vajas máz:
125 g étcsokoládé,
60 g vaj,
60 ml sűrű tejszín
Elkészítése:
1. Tegyük a vajat, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba, és addig keverjük, amíg könnyű és habos lesz. Apránként adjuk hozzá a tojásokat.
2. Szitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a szódabikarbónát egy tálba. Majd a tejjel felváltva keverjük bele a tojásos keverékbe.
3. Öntsük a masszát egy kivajazott és kibélelt 18x18 cm-es tepsibe, és süssük 40 percig illetve amíg a tészta megsül. Ezt tűvel ellenőrizhetjük. Hagyjuk a süteményt a formában még 5 percig, mielőtt fémrácsra tennénk kihűlni.
4. A máz elkészítéséhez tegyük a csokoládét, a vajat és a tejszínt egy tűzálló tálba, és gőz fölött állandóan kevergessük, amíg sima nem lesz. Ekkor tegyük félre, hogy kissé lehűljön. Ezzel a mázzal vonjuk be a torta tetejét és oldalát, és arany- vagy ezüstszínű cukordrazséval díszítsük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése