Csokoládés mogyorótorta


Sütési idő: 50 perc
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók:

250 g apró darabokra tört keserűcsokoládé
6 tojás, sárgája és fehérje szétválasztva
1 bögre/250 g porcukor
315 g pörkölt, durvára vágott mogyoró
1 evőkanál rum
porcukor (szitálva)

Elkészítés
1. Tedd a csokit hőálló tálba, és tartsd állandóan kevergetve forrásban lévő víz felett, amíg a csokoládé fel nem olvad. Tedd félre a tálat hűlni.
2.A tojássárgákat és a cukrot addig keverd egy másik tálban, amíg kifehéredik és besűrűsödik. Keverd a csokoládét, a mogyorót és a rumot a tojásba.
3.A tojásfehérjét tedd egy tiszta tálba és verd fel kemény habbá. Óvatosan keverd bele a tojásfehérje-habot a csokoládés masszába, majd öntsd kivajazott, 23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. 45 percig vagy tűpróbáig süsd 190°C fokon/gázsütő 5-ös fokozatán. A formában hűtsd le. Felszolgálás előtt szórd be a tortát porcukorral.

Még ínycsiklandóbb lesz, ha 100 g fehér csokoládéból és 50 g vajból bevonatot készítünk, és a torta tetejére kenjük.
 




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése