Meggyes kevert kuglóf

Hozzávalók (22 cm átmérőjű kuglóffor­ma):
200 g magozott meggy,
175 g puha vaj,
200 g cukor,
1 evőkanál vaníliás cukor,
2 evőkanál rum,
1 csipet só,
5 to­jás,
300 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
2 teáskanál sütőpor,
150 g étcsokoládé,
2 evőkanál meggylekvár,
zsemlemorzsa


Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát kiva­jazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A meggyet lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a sót és a tojásokat. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, a keményítőt, belekeverjük a sütőport, a feldarabolt étcsokit, majd kanalazva a tojásos masszához adjuk. Összedolgozzuk, és hozzákeverjük a meggyet. A masszát a formába töltjük, és rögtön a sütőben középen 60 percig sütjük. A megsült kuglófot ráborítjuk egy rácsra, majd a forró lekvárral bekenve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor meghintjük porcukorral.
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése