Csokoládés szelet

Sütési idő: 55 perc
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:
185 g lágy vaj
1 ½ bögre/330 g porcukor
3 teáskanál vaníliaeszencia
3 tojás, enyhén felverve
2 bögre/250 g liszt
2 teáskanál sütőpor
½ bögre/45 g kakaó por
1 ¼ bögre/315 ml tej

Elkészítés:
1. Tedd a porcukrot, vaníliaeszenciát és a vajat hőálló tálba, és verd fel habosra. Egyenként keverd bele a tojásokat.
2. Szitáld össze a lisztet, sütőport és a kakaót, majd a tejjel váltakozva keverd bele a vajas cukorba.
3. Öntsd a tésztát kivajazott és kibélelt, 20 cm-es, négyzet alakú formába, és 55 percig vagy tűpróbáig süsd 190°C fokon/gázsütő 5-ös fokozatán. Pihentesd 10 percig a formában, utána rácsra borítva hűtsd le.

Ez a gazdag vajas sütemény önmagában is finom, de felszolgálhatód csokiöntettel vagy tejszínnel is. Tetejére csöpögtetett cukorsziruppal szintén egy ízletes változatot kaphatunk.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése