Krémes csokis kuglóf

Hozzávalók: 22 cm átmérőjű kuglóf­forma,
2,5 dl tejszín,
3 tojás,
250 g kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
250 g liszt,
½ csomag sütőpor,
1 tábla krémes csoki,
vaj,
zsemlemorzsa


Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C) előmelegítjük. A formát jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojást habosra keverjük
a cukorral, vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabba. Keverő-tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, belekeverjük a tojásos-­tejszínes krémet. Végül hozzáadjuk a krémes csokit, melyet előzőleg kis kockákra törtünk. A masszát kuglóf­formába simítjuk, és előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Amikor kihűlt, mogyorókrémmel és csokival díszíthetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése