Fehércsokis kocka

Sütési hőmérséklet: 180 °C

Hozzávalók (kb 24 db):
250 g lágy vaj vagy margarin,
375 g cukor,
1 kiskanál vaníliaaroma,
4 enyhén felvert tojás,
220 g liszt,
½  kiskanál sütőpor,
185 g olvasztott fehércsokoládé
Krémsajtos töltelék
250 g lágy krémsajt (mascarpone típusú),
60 g olvasztott fehércsokoládé,
60 ml juharszirup,
1 tojás,
1 evőkanál liszt

Elkészítése:

1. A töltelék elkészítéséhez tegyük a krémsajtot, a juharszirupot, a tojást és a lisztet egy tálba, és addig keverjük, amíg sima lesz. Tegyük félre.
2. Egy másik tálba tegyük a vajat, a cukrot és a vaní­liaaromát, és addig verjük, amíg könnyű és habos lesz. Apránként keverjük bele a tojásokat.
3. Ebbe a vajas keverékbe szitáljuk a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a csokoládét, és jól kever­jük össze.
4. A massza felét simítsuk egy kivajazott és kibélelt, 23x23 cm-es tepsibe. Oszlassuk el rajta a töl­teléket, majd fedjük be a tészta másik felével. Süssük 40 percig illetve addig, amíg megszilárdul. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána vágjuk négyzet alakú darabkákra.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése