Csokis fagylaltkehely


Sütési idő: 40 perc
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók (6 személyre):
6 gombóc  vaníliafagylalt
6 gombóc  csokoládéfagylalt
A brownie-hoz:
250 g olvasztott vaj
4 enyhén felvert tojás
330 g porcukor
2 evőkanál vaníliaeszencia
90 g szitált liszt
30 g szitált kakaó
60 g apróra vágott datolya
45 g apróra vágott pekándió
Csokiöntet:
350 g barnacukor
30 g szitált kakaó
250 ml sűrű tejszín
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A tészta elkészítéséhez tedd a vajat, a tojásokat, a porcukrot és a vaníliát egy tálba, és alaposan keverd össze. Add hozzá a lisztet, a kakaót, a datolyát és a pekándiót, és jól keverd össze.
2. Kanalazd kivajazott és kibélelt, 20 cm átmérőjű formába. 30 percig illetve addig süsd 180°C fokon/gázsütő 4-es fokozatán, amíg tapintásra már szilárd, de a közepe még ragacsos. Pihentesd a formában, majd vágj belőle 6 négyzetet.
3. Az öntethez tedd a barnacukrot, kakaót, tejszínt és a vajat egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon melegítsd, amíg a cukor fel nem olvad. Forrald fel, majd vedd le a hőfokot, és állandóan kevergetve 5 percig illetve addig főzd, amíg az öntet kicsit besűrűsödik.
4. A kehely összeállításakor tégy egy-egy gombóc vanília-, csoki- és csokis chips-fagylaltot egy szelet tésztára, és csöpögtess rá a forró öntetből.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése