Márványkagylók


Főzési idő: 6 perc
Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók (30 db):
200 g olvasztott keserűcsokoládé
200 g olvasztott fehércsokoládé
Krémes csokoládés töltelék:
200 g tejcsokoládé
125 ml sűrű tejszín
2 evőkanál kávé- vagy mogyorólikőr

Elkészítés
1. A töltelék elkészítéséhez tedd a tejcsokit, a tejszínt és a likőrt hőálló tálba, és folyamatos kevergetés mellett tartsd forrásban lévő víz felett, amíg egyenletes krémet alkot. Tedd félre hűlni.
2. Tegyél 1-1 teáskanálnyit a fehér- illetve keserűcsokoládéból egy kagyló alakú csokiformába. Egy pálcikával keverd meg, hogy létrejöjjön a márványos hatás, és egy kis kefe segítségével egyengesd el a csoki felszínét. Óvatosan ütögesd a formát a munkafelülethez, hogy az esetleges légbuborékok eltávozzanak. Ismételd meg a folyamatot és készíts további 30 kagylót. 2 percig illetve addig hűtsd, amíg a csokoládé megszilárdul.
3. Tegyél egy kiskanálnyi tölteléket minden kagylóba, és zárd le a kagylókat a maradék fehér- illetve keserűcsokoládéval. Egy pálcikával keverd meg, hogy létrejöjjön a márványos hatás. Óvatosan ütögesd a formát a munkafelülethez, hogy az esetleges légbuborékok eltávozzanak. 3 percig illetve addig hűtsd, amíg a csokoládé meg nem szilárdul. Óvatosan ütögetve a formát távolítsd el a csokoládét.

Ne keverd meg túlságosan a fehér- és a keserű­csokoládét, mert azzal csökken a márványos hatás. Mielőtt a tölteléket beleteszed, győződj meg róla, hogy a forma teljesen megszilárdult, nehogy eltörjön.



 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése