Tejfölös csokikuglóf

Hozzávalók (22 cm átmérőjű kug­lófforma):
2 tojás,
250 g kristálycu­kor,
0,6 dl olaj,
2 dl tejföl,
1,5 dl víz,
100 g kakaó,
250 g rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 165 °C) előmelegítjük. A formát jól ki­vajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a tejfölt, a vizet és a kakaót. Robotgép habverőjével csomómentesre keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és a szódabikar­bónát, majd a habos masszához adagol­juk. A tésztát a formába kanalazzuk, és mindjárt a forró sütőbe téve 50-60 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése