Hogyan együk a csokoládét?

Legjobb üres gyomorral megkóstolni. Ha a csokoládét meg­felelően raktározták, körülbelül egy órára vagy kicsit több időre van szükség ahhoz, hogy elérje az optimális hőmérsék­letet, a 28-32 °C-t.

Keserű csokoládé: Néhány pillanatig csak tartsuk a szánk­ban, hogy előjöjjenek belőle az igazi ízek és aromák. Majd rágjuk meg ötször-tízszer, hogy a másodlagos aromákat is ki­nyerjük belőle. Hagyjuk, hogy lágyan hozzásimuljon a száj­padlásunkhoz, hogy minden ízt végigélvezhessünk belőle. Végül leljük kedvünket a szánkban maradt ízekben.

Töltött csokoládé: Néhány pillanatig csak tartsuk a szánk­ban, hogy előjöjjenek belőle az igazi zamatok és aromák. Majd rágjuk meg három-öt alkalommal, hogy összekevered­jen a töltelék és a csokoládé. Hagyjuk, hogy a keverék lassan megolvadjon a szánkban, így majd élvezni tudjuk az újfajta ízeket. Végül merüljünk el a szánkban maradt zamatok élve­zetében.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése