Főzési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (kb. 7 csésze/1750 ml fagylalt készül így):
220 g porcukor
9 tojás sárgája
45 g kakaó szitálva
200 ml tej
600 ml sűrű tejszín
125 g olvasztott tejcsokoládé
Elkészítés:
1. Tedd a cukrot és a tojássárgákat egy tálba, és addig keverd, amíg sűrű lesz és kifehéredik
2. Tedd a kakaóport egy lábasba. Fokozatosan add hozzá a tejet és a tejszínt. Közepes hőfokon, állandó keverés mellett hevítsd, majdnem forrásig. Ekkor add hozzá a csokoládét.
3. Vedd le a tűzről, és keverd bele a tojásos masszába, majd hűtsd le.
4. Öntsd a masszát egy edénybe, és tedd a fagyasztóba 30 percre illetve annyi időre, hogy a széle körül kezdjen megdermedni. Keverd fel, hogy egyenletes masszát kapj. Ezután tedd vissza a fagyasztóba, majd még kétszer keverd fel, végül fagyaszd keményre. (Elkészíthető fagylaltkészítő gépben is a gyártó utasításai alapján.
Az igazi csokifüggők csokidarabokat is keverhetnek bele. Vaníliás ostyával vagy málnával tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése