Csokoládéhab

Hozzávalók (6 személyre):
300 g darabokra tört étcsokoládé,
4 szétválasztott tojás,
100 g lágy vaj vagy margarin,
250 ml tejszín, felverve,
1 evőkanál konyak,
1 evőkanál cukor,
fehércsokoládé-forgács (elhagyható)

Elkészítése:

1. Tegyük a csokoládét egy tűzálló tálban forrásban lévő víz fölé, és állandó keverés mellett melegít­sük, amíg a csokoládé megolvad. Vegyük le a tá­lat a gőzről, és tegyük félre, hogy kissé lehűljön.
2. Apránként adjuk hozzá a tojássárgákat. Tegyük hozzá a vajat, és keverjük simára. Keverjük bele a tejszínhabot és a konyakot.
3. Tegyük a tojásfehérjét egy tiszta tálba, és verjük fel, de ne túl keményre. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. A habot ke­verjük a csokoládés masszába.
4. Adagoljuk a habot 6 desszertes tálkába vagy po­hárba, és tegyük hűtőbe, amíg megdermed. Csokoládéforgáccsal díszíthetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése