Csokoládés-joghurtos szelet

Hozzávalók (8-10 személyre):
180 g vaj feldarabolva 
1 teáskanál vaníliaeszencia
330 g porcukor
4 tojás szétválasztva
110 g finomliszt 1 ½ kávéskanál sütőporral elkeverve
35 g kakaópor
180 ml író vagy joghurt

Elkészítés:

Csokoládés töltelék 400 g olvasztott étcsokoládé 250 g olvasztott vaj 80 g porcukor
Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy 20 cm-es tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral. Elektromos mixerrel verjük habosra a vajat, a cukrot és a vanília­eszenciát, majd egyesével keverjük hozzá a négy tojássárgáját addig, amíg egynemű keveréket kapunk. Öntsük át a masszát egy tálba, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, valamint az írót vagy a joghurtot, Verjük a tojásfehérjét is habbá, majd forgassuk bele két adagban a tésztába. Öntsük a keveréket az előkészített tortaformába. Süssük közepes lángon kb. 1 órát és hagyjuk a formában kihűlni. Vágjuk a tésztát három lapra. Tegyünk félre 1 csésze csokoládés tölteléket. Egy tésztalapot vékonyan kenjük meg a csokoládés töltelékkel. Helyezzük rá a következő tésztalapot, ismételten kenjük meg, és fedjük le a következő tésztalappal. A torta tetejét is kenjük meg a félretett krémmel. Tálalás előtt kb. 3 órára tegyük hűtőbe. A csokoládés töltelék elkészítéséhez keverjük össze a csokoládét és vajat egy közepes tálban, majd adjuk hozzá a porcukrot. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, aztán fakanállal keverjük ki krémesen habosra.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése