Fagyasztott mogyorós-csokoládés terrin


Főzési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók (12 adag):
300 g tejcsokoládé
250 g csokoládés mogyorókrém
60 ml Tia Maria likőr
6 tojás, fehérje és sárgája szétválasztva
600 ml tejszín
3 evőkanál porcukor
250 g keserűcsokoládé

Elkészítés:

1. Egy nagy, hőálló edényben olvaszd fel a tejcsokoládét a csokoládés mogyorókrémmel. Kicsit hűtsd le, majd keverd bele a Tia Maria likőrt és a tojássárgákat. Verd fel a tejszín felét, és keverd bele a csokiba.
2. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, és addig verd, amíg kemény habot nem kapsz.
3. Olvaszd meg a keserűcsokoládét, a felét forgasd a krémbe, majd tedd bele a tojásfehérje-habot is. A maradék csokit tartsd melegen.
4. Kanalazd a masszát egy folpackkal kibélelt edénybe, és fagyaszd keményedésig.
5. A kimaradt csokihoz öntsd hozzá a megmaradt tejszínt. Alacsony hőfokon kevergesd, amíg sima krémet nem kapsz. A felszeletelt terrint ezzel az öntettel szolgáld fel.
 


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése