Csokoládés roló


Sütési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók (8 személyre):
5 tojás, sárgája és fehérje, szétválasztva
60 g porcukor
100 g olvasztott és lehűtött
keserűcsokoládé
2 evőkanál sütőporos liszt, összeszitálva
2 evőkanál kakaóval
Csokoládés töltelék:
60 g keserűcsokoládé
170 ml tejszín

Elkészítés:

1. Tedd a tojássárgákat és a cukrot egy keverőtálba, és addig keverd, amíg kifehéredik és az állaga sűrű lesz. Keverd bele a csokoládét és a lisztet.
2. A tojásfehérjét tedd egy tiszta tálba, és verd fel kemény habbá. Óvatosan keverd bele a tojásfehérje-habot a csokoládés masszába, majd öntsd kivajazott és bélelt, 26x32 cm tortaformába. 12-15 percig vagy tűpróbáig süsd 180°C fokon/gázsütő 4-es fokozatán. A tésztát borítsd nedves, porcukorral beszórt konyharuhára, és a rövidebb végénél tekerd fel.
3. A töltelékhez tedd a csokoládét és a tejszínt egy kis edénybe, és állandóan kevergetve, alacsony tűzön főzd addig, amíg a csokoládé elolvad és egyenletes masszát kapsz. Tedd félre, majd amikor teljesen kihűlt, tedd egy tálba, és addig verd, amíg sűrű és krémes lesz.
4. Tekerd ki a tésztát óvatosan, kend be és tekerd fel újra. Tálalás előtt szeleteld fel.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése