Csokoládés- mandulás keksz

Sütési hőmérséklet: 180 °C

Hozzávalók (kb 35 db):
2 bögre liszt,
75 g kakaópor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
250 g cukor,
200 g hántolt mandula,
2 tojás,
1 tojássárgája

Elkészítése:

1. Szitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikar­bónát egy tálba. Ennek a lisztes keveréknek a közepébe vájjunk egy mélyedést, amelybe ada­goljuk a cukrot, a mandulát és a tojásokat. Jól keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk.
2. Vékonyan lisztezett felületre borítsuk ki a tész­tát, és addig gyúrjuk, amíg teljesen sima lesz. Osszuk négy egyenlő részre. Mindegyik adagból nyújtsunk egy 5 mm vastag és 4 cm széles csíkot.
3. Helyezzük a csíkokat egy nem tapadás sütőpa­pírral kibélelt tepsire. Kenjük meg tojássárgájá­val, és süssük 30 percig illetve amíg enyhén barnulni kezd. Vágjuk a csíkokat kb. 1 cm-es da­rabokra, tegyük vissza a sütőbe és süssük még 10 percig illetve amíg kiszáradnak.

A kekszeket részben bemárthat­juk olvasztott csokoládéba. Mielőtt a csokoládé teljesen megdermedne, mártsuk apróra vágott, pörkölt mandulába.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése