Málnás sütemény csokoládés ganache-sal

Hozzávalók (12 adag):
35 g kakaópor
80 ml forró víz
150 g étcsokoládé feldarabolva
150 g vaj feldarabolva
300 g barna cukor
125 g őrölt mandula
4 tojás szétválasztva
240 g friss málna
Csokoládés ganache:
200 g darabolt étcsokoládé
160 ml tejszín

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral.
A kakaóport addig verjük a forró vízben, amíg habos lesz. Keverjük össze a csokoládét és a vajat egy közepes méretű hőálló tálban, és gőz fölött olvasszuk meg. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá
a kakaós keveréket, a cukrot, a mandulát és a tojássárgáját.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és két adagban óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe. Öntsük a keveréket az előkészített formába. Süssük közepes lángon 1 és negyed órát.
Hagyjuk a formában 15 percig, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tegyük a málnát a sütemény tetejére, locsoljuk meg a csokoládés ganache-sal. Hagyjuk szobahőmérsékleten megszilárdulni.
A csokoládés ganache elkészítéséhez keverjük össze a tejszínt és a csokoládét egy kis lábasban, majd állandó keverés mellett, kis lángon addig főzzük, amíg krémes nem lesz.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése