Fekete-fehér torta

Sütési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók (8 személyre):
Kókuszos tésztakosár:
2 tojásfehérje
½  bögre/100 g porcukor
220 g szárított kókusz
¼  bögre/30 g szitált liszt
Csokoládés-tejfölös töltelék:
2 tojássárgája
¾ bögre/185 ml sűrű tejszín
185 g keserűcsokoládé
2 evőkanál konyak vagy brandy
185 g fehércsokoládé
2/3 bögre/155 g tejföl
Málnaöntet:
250 g málna
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1.A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, és addig verd, amíg a cukor fel nem olvad. Add hozzá a kókuszt és a lisztet. Nyomkodd bele egy kivajazott és kibélelt, 23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta. 20-25 percig vagy amíg aranybarna nem lesz süsd 180°C fokon/gázsütő 4-es fokozatán. Pihentesd 5 percig a formában, utána rácsra borítva hűtsd le.
2.A töltelékhez tedd a tejszínt és a tojássárgákat hőálló tálba, és kevergetve tartsd forrásban lévő víz felett, amíg sűrű, krémes lesz. Add hozzá a keserűcsokoládét, a konyakot vagy brandyt és addig
kevergesd, amíg a csoki felolvad. Vedd le a tálat a tűzről, és hűtsd le.
3.Tedd a fehércsokoládét és a tejfölt hőálló tálba, és kevergetve tartsd forrásban lévő víz felett, amíg sűrű, krémes lesz. Vedd le a tálat a tűzről, és hűtsd le.
4.Felváltva kanalazd bele a tésztakosárba a fehér és a sötét krémet, és egy pálca segítségével keverd össze, hogy márványos hatást adjon. 2 óra hosszáig illetve a krém megszilárdulásáig hűtsd.
5.Az öntethez a málnát tedd mixerbe vagy robotgépbe, és pürésítsd. A pürét nyomd át szitán, hogy az öntetben ne legyenek magok. Add hozzá a cukrot. A süteményt az öntettel tálald.

Ez a sütemény az elkészítés napján a legfinomabb, mert a kókuszos tésztakosár idővel túl sok nedvességet szív magába, így elveszítheti ropogósságát.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése