Csokis- tojáshabos torta

Sütési hőmérséklet: 120°C

Hozzávalók (10 személyre):
Mogyorós-tojáshabos lap
155 g darált mogyoró,
2 evőkanál kukoricaliszt,
315 g cukor,
6 tojásfehérje
Csokoládés töltelék
220 g vaj vagy margarin,
185 g olvasztott étcsokoládé,
3 evőkanál porcukor,
500 ml tejszín,
2 evőkanál likőr,
125 g darált mogyoró
Csokoládéöntet
155 g étcsokoládé,
2 kiskanál növényi olaj
a díszítéshez tejszínhab

Elkészítése:

1. A tojáshabos lapokhoz keverjük össze a darált mogyorót, a kukoricalisztet és 185 g cukrot. A tojásfehérjét verjük lágy habbá, aprán­ként, kis adagokban adjuk hozzá a fennmaradó cukrot, és addig verjük, amíg kemény és fényes lesz. Keverjük a mogyorós keverékhez.
2. Sütőpapírból vágjunk ki három 20x20 cm-es négyzetet, majd helyezzük ugyanilyen méretű tepsikbe. A habos masszát rakjuk kis átmérőjű, sima csőrrel ellátott nyomózsákba, és „rajzoljuk meg" a négyzetek körvonalát, majd töltsük fel a négyzeteket. 40-50 percig süssük illetve amíg ropogósra sül.
3. A töltelék elkészítéséhez a vajat keverjük ki ha­bosra. Adjuk hozzá a csokoládét, a porcukrot és a tejszínt, és addig verjük, amíg a hab sűrű lesz. Keverjük bele a likőrt és a mogyorót.
4. A csokoládéöntet elkészítéséhez a csokoládét és az olajat tegyük egy dupla serpenyő felső részébe, míg az alsóban vizet forralunk, és melegítsük állandóan kevergetve, amíg a csokoládé megolvad, és sima lesz. Tegyük félre hűlni.
5. A sütemény összeállításához egy tojáshabos la­pot egy tálra helyezünk, és rákenjük a töltelék felét. Tegyünk rá egy másik tojáshabos lapot és a maradék tölteléket. A maradék (3.) lapot vágjuk négyzetekre, és állítsuk a sütemény tetejére úgy, hogy szöget zárjanak be. A csokoládéöntetet csurgassuk rá, és díszítsük tejszínhabbal.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése