Brownie - csokifüggőknek

Sütési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:
185 g apró darabokra tört keserűcsokoládé
45 g vaj kockára vágva
¼ bögre/60 g porcukor
1 tojás
½ teáskanál vaníliaeszencia
60 g mandulaforgács
¼ bögre/30 g liszt
6 gombóc fagylalt, ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tedd a csokit és a vajat hőálló tálba, és tartsd forrásban lévő víz felett 5 percig vagy amíg a csokoládé fel nem olvad.
2. A cukrot, a tojást és a vaníliaeszenciát verd fel egy tálban, amíg sűrű, krémes állagú nem lesz. Tedd hozzá a csokis keveréket és verd fel, majd keverd bele a mandulát, a lisztet és a maradék csokoládédarabokat. Kanalazd kivajazott és kibélelt, 20 cm átmérőjű formába. 15-20 percig vagy tűpróbáig süsd 180°C fokon/gázsütő 4-es fokozatán. Tálalás előtt pihentesd 5-10 percig.
3. Tálaláskor a még langyos süteményt vágd fel cikkelyekre, és egy gombóc fagyival szervírozd.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése