Esti égbolt

Sütési hőmérséklet: 190°C

Hozzávalók (kb 24 db):
125 g lágy vaj vagy margarin,
170 g porcukor,
½ kiskanál mandulaaroma,
1 enyhén felvert tojás,
250 g liszt,
½  kiskanál sütőpor,
60 ml tej,
125 g olvasztott étcsokoládé,
90 g olvasztott fehércsokoládé

Elkészítése:
1. Tegyük a vajat, a cukrot és a mandulaaromát egy tálba, és addig keverjük, amíg könnyű és ha­bos lesz. Apránként adjuk hozzá a tojást.
2. Szitáljuk egybe a lisztet és a sütőport, majd a tejjel felváltva adjuk hozzá a vajas keverékhez, és dolgozzuk össze úgy, hogy lágy tésztát kap­junk.
3. Nyújtsuk ki a tésztát egy vékonyan meglisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra. Csillag és hold alakú süteményformával szaggassuk ki. Helyezzük vékonyan kivajazott tepsire, és süssük 10 percig illetve addig, amíg a sütemény arany­színű lesz. Fémrácsra tegyük kihűlni.
4. Mártsuk a hold alakú süteményt félig a fehér­csokoládéba, és a csillag formájú sütemény csú­csalt az étcsokoládéba. Helyezzük fémrácsra, amíg megdermed.


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése