Budai kuglóf


Hozzávalók: 22 cm átmérőjű kuglóf­forma,
30 g élesztő,
1 teáskanál cukor,
3 dl tej,
300 g liszt,
100 g margarin,
50 g porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojás,
1 csipet só,
pár szem mazsola,
1 evőkanál kakaó,
vaj,
zsemlemorzsa

Elkészítés:

Egy bögrében szétmorzsoljuk az élesztőt 1 teáskanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és egy kevés liszttel összekeverjük, és kovászt készítünk. Amikor repedezni kezd, akkor az előzőleg átszitált liszttel összeke­verjük. A margarint mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, és ha­bosra keverjük a maradék langyos tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, a 3 tojássárgájával, és hozzákeverjük a lisztes masszához. A maradék tojás­fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és a tésztához adagoljuk. Végül belekeverjük a mazsolát is. Jól összekeverjük, míg a tészta hólyagos nem lesz. A tészta felét a vastagon ki­vajazott és belisztezett kuglófformába töltjük, a másik feléhez hozzákever­jük a kakaót, a fehér masszára öntjük, letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 200 °C-on 60 percig sütjük. Kicsit kihűtjük, rácsra kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.



 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése