Csokoládéval készült omlós tészta (1)
Gyümölcskosárkákat és tortát egyaránt készítetünk ebből a tésztából.
22,5 cm átmérőjű tortaformát használjunk.
Hozzávalók: 110 g sima csokoládé, apró darabokra vágva 100 g liszt 100 g vaj 1-2 evőkanál víz
1, Olvasszuk meg a csokoládét. Vegyük le az edényt a tűzről és hagyjuk hűlni, de ne dermedjen meg.
2, Tegyük a lisztet keverőtálba. Morzsoljuk bele a vajat, majd keverjük, amíg kenyérbélre emlékeztető tésztát kapunk.
3, Csináljunk mélyedést a tészta közepébe. Adjuk hozzá a kihűlt csokoládét és annyi hideg vizet, hogy kemény tésztát gyúrhassunk belőle. Ezután csavarjuk a masszát fóliába és tegyük hűtőszekrénybe. A tortaformát sütés előtt szintén le kell hűteni.
Csokoládéval készült omlós tészta (2)
Kakaóporból is készíthetünk hasonló tésztát.
Használjunk 22,5 cm-es tortaformát.
Használjunk 22,5 cm-es tortaformát.
Hozzávalók: 170 g liszt ,2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál porcukor 100 g vaj 1—2 evőkanál hideg víz
1, Szitáljuk át keverőtálba a lisztet, a kakaóport és a porcukrot.
2, Melegítsük fel egy edényben a vajat a vízzel. Hagyjuk kihűlni.
3, Keverjük simára a lisztet a vízzel. Hűtsük le a keveréket, majd nyújtsuk ki a tésztát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése