Csokoládéval készült omlós tészta (2 féle recept!)


Csokoládéval készült omlós tészta (1)

Gyümölcskosárkákat és tortát egyaránt készítetünk ebből a tésztából.

22,5 cm átmérőjű tortaformát használjunk.


Hozzávalók: 110 g sima csokoládé, apró darabokra vágva 100 g liszt 100 g vaj 1-2 evőkanál víz

1, Olvasszuk meg a csokoládét. Vegyük le az edényt a tűzről és hagyjuk hűlni, de ne dermedjen meg.


2, Tegyük a lisztet keverőtálba. Morzsoljuk bele a vajat, majd keverjük, amíg kenyérbélre emlékeztető tésztát kapunk.



3, Csináljunk mélyedést a tészta közepébe. Adjuk hozzá a kihűlt csokoládét és annyi hideg vizet, hogy kemény tésztát gyúrhas­sunk belőle. Ezután csavarjuk a masszát fóliába és tegyük hűtőszekrénybe. A torta­formát sütés előtt szintén le kell hűteni.




Csokoládéval készült omlós tészta (2) 

Kakaóporból is készíthetünk hasonló tész­tát. 
Használjunk 22,5 cm-es tortaformát.

Hozzávalók: 170 g liszt ,2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál porcukor 100 g vaj 1—2 evőkanál hideg víz


1, Szitáljuk át keverőtálba a lisztet, a kakaóport és a porcukrot.

2, Melegítsük fel egy edényben a vajat a vízzel. Hagyjuk kihűlni.

3, Keverjük simára a lisztet a vízzel. Hűtsük le a keveréket, majd nyújtsuk ki a tésztát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése