Gazdag csokoládés szelet truffle-palástban

Ez a sütemény az egyik legtökéletesebb desszert vacsora után vagy partikon, és akár egy nappal a fogyasztás előtt is elkészíthetjük. Hidegen is tálalható. Nem tartalmaz lisztet!

Hozzávalók (12-14 adag):
6 tojás
110 g barna cukor
400 g olvasztott étcsokoládé
250 g tejszín
80 ml Cointreau (narancshéjjal ízesített citruslikőr)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki alaposan egy 22 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a tojást és a cukrot egy nagyobb tálban elektromos mixerrel kb. 5 percig, amíg krémesen sűrű lesz. A langyos olvasztott csokoládét folyamatosan adagolva keverjük hozzá, amíg egynemű keveréket kapunk. Fém kanál segítségével óvatosan forgassuk bele a már elvegyített tejszínt és likőrt. Öntsük a keveréket az előkészített tortaformába. A formát állítsuk egy nagyobb edénybe. Öntsük az edénybe annyi forró vizet, hogy a forma feléig érjen. Süssük mérsékelt lángon kb. 30 percig. Lazán fedjük le alufóliával, és süssük további 30 percig. Távolítsuk el a fóliát, és hagyjuk a formában kihűlni. Helyezzük a süteményt egy nagyobb tálra, és lefedve tegyük hűtőbe egy éjszakára, ízlés szerint kakaóporral meghintve tálaljuk.

A narancslikőrt helyettesíthetjük más likőrrel is, pl. mogyoró-likőrrel vagy akár rummal. Nagyszerűen illik hozzá a friss málna vagy a málnaszósz. A csokoládéval gazdagon borított szelet négy napon túl is tárolható légmentesen záródó edényben, hűtőszekrényben.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése