Csokoládétekercs

Szétterített sötét, fehér, vagy tejes bevonóból készített szemre való díszítések süteményekhez, bonbonokhoz és desszertekhez

Csokoládétekercs

Készítése egyszerű, mégis gyakorlott kezet igényel, mivel nagyon kevés idő áll hozzá rendelkezésre. A bevonó ugyanis nem sokáig tartható a feldolgozáshoz ideális hőmérsékleten. Segíthet, ha mind a helyiség, mind a márványlap hőmérséklete megfelelő és a bevonót egyszerre csak kis felületen terítjük szét.

Kenőkéssel vékonyan kiterítjük egy márványlapon a megolvasztott csokoládé-bevonót és addig simítjuk, amíg bársonyosan puha és matt felületű nem lesz.




Kis lapáttal tekercseket készítünk belőle. A lapátot megdöntve állítjuk a lapra, és egyszerűen felkaparjuk vele a bevonót.




Rövid tekercs

A szétterített bevonót késsel csíkokra vágjuk, így bármilyen hosszúságú tekercset készíthetünk később belőle.



A csíkozással párhuzamosan tartva a lapátot, felkaparjuk a lapról a bevonót. A kihűlt tekercseket könnyű lesz rövidebb darabokra törni




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése